Akkordikus - Tatabányai Erkel Ferenc AMI

Title
Tartalomhoz ugrás

Akkordikus

Iskolánkról > Tanszakok
Akkordikus tanszak tantárgyai: gitár, harmonika, ütő
 
A Gitár tanszakon két szakképzett tanár irányításával folyik az oktató- nevelő munka.     A növendékek rendszeres szereplői az iskolai, városi ünnepségeknek, díjazottjai a megyei, regionális, országos gitárversenyeknek, fesztiváloknak. Több növendékünk nyert felvételt Zeneművészeti Szakközépiskolákba. Kamarazene és zenekari csoportokkal rendszeresen képviselték iskolánkat a KEM Kamarazene Fesztiválokon. Az akkordikus tanszak volt vezetője, Nagy László indította el iskolánkban a kétévente megrendezendő megyei, majd az idők teltével regionálissá vált gitárfesztivált.
 
A Harmonika tanszak növendékeit egy szakképzett tanár oktatja. A tanulók rendszeresen fellépnek iskolánk hangversenyein, és a városi ünnepségeken. A megyei és országos szólóhangszeres versenyeken számos nívódíjjal öregbítették iskolánk hírnevét.  Harmonika zenekarunk kiváló eredményeket ért el KEM Kamarazene Fesztiválokon és rendszeresen részt vesznek Budapesten, az Országos Harmonika Fesztiválon. 2012 óta intézményünk megkapta az Országos Harmonika verseny területi válogatójának rendezési jogát.  
 
Az Ütő tanszak oktató- nevelő munkáját egy szakképzett kolléga irányítja. Az ütős gyerekek nemcsak egyéni órákon bizonyíthatják tehetségüket, hanem kamarazene csoportokban is lelkesen tevékenykednek. A növendékek rendszeres fellépői a zeneiskola rendezvényeinek. Ütő kamaracsoportjaink sikeresen szerepelnek az Oroszlányi Szerdahelyi János ütőhangszeres találkozón, a Győri Maros Gábor ütő együttes találkozón és díjazottjai voltak a KEM Kamarazene Fesztiváloknak. 2017/18 tanévben, Oroszlányban kiemelt arany minősítést, és felkészítő tanári díjban részesültek. A 2019/20-as tanévben arany minősítéssel büszkélkedhetünk, melyet két tehetséges növendékünk érdemelt ki a Menner Bernát Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett 55. Komárom - Esztergom Megyei Művészeti Iskolák Kamarazene Fesztiválján.
 

"Tisztelt Érintettek, Kedves Tanulók, Kedves Szülők!

Értesítjük  Önöket, hogy Intézményünk az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR)  szabályainak megfelelően adatvédelmi tisztviselővel rendelkezik.
Kérjük  Önöket, hogy amennyiben az Önök, vagy gyermekeik személyes adataival,  azok kezelésével, tárolásával, továbbításával kapcsolatosan kérdésük,  észrevételük, vagy panaszuk merülne fel, úgy azt szíveskedjenek a  tisztviselő alábbi elérhetőségeinek valamelyikén lehetőség szerint  közvetlenül felé jelezni. Az adatvédelmi tisztviselő minden megkeresésre  reagálni fog.
Intézményünk adatvédelmi tisztviselője:

              Dr. Lórodi László
    Reé Consulting Nonprofit Kft.
8000 Székesfehérvár, Várkörút 4. II/26.  
    email: dpo@reeconsulting.eu "

Vissza a tartalomhoz